over deze site

Makers van proefjes.nl

Proefjes.nl is een website met eenvoudige proefjes om kinderen vanaf 8 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie.

Op de website staan 236 verschillende proefjes en is daarmee de grootste collectie van Nederlandstalige proefjes op het web. En maandelijks komen er nieuwe proefjes bij. Blijf hiervan op de hoogte door je aan te melden voor onze gratis nieuwsbrief.

Je kunt ieder proefje uitvoeren met alledaagse en goedkope materialen. Om een proefje te doen volg je de beschrijving stap voor stap. Tussendoor worden vragen gesteld, die je over het proefje laten nadenken. De antwoorden op de vragen kun je lezen op de pagina met de uitleg. Hier staat ook extra uitleg voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.

Bij elk proefje staat een link naar een werkblad en een antwoordblad. Leerkrachten kunnen deze uitprinten voor gebruik in de klas. Op onze pagina voor leerkrachten staan proefjes die aansluiten bij de actualiteit en themalessen met een circuit van proefjes. De makers van de website geven ook workshops aan leerkrachten uit het basisonderwijs over het doen van proefjes in de klas.

Proefjes.nl bestaat sinds 2004 en is opgezet op initiatief van Robbert Dijkgraaf. De vormgeving van de website is gedaan door tekenaar Tijn Snoodijk. De website wordt beheerd door Stichting Proefjes. Bij het maken van de website werd zo goed als mogelijk rekening gehouden met de veiligheid. Bij eventuele ongelukken stelt Proefjes.nl zich niet aansprakelijk.

Neem voor meer informatie contact op.

Lees ook over copyright en privacy op deze website.