|  | 
		| bord met zout |  
		| Keukenzout bestaat uit kleine korreltjes. Je kunt zout door het eten doen, zodat het niet meer flauw smaakt. Hoe kun je zelf zoutkristallen maken? nodigzout donker plat bord warme kraan glas theelepel 15 minuten op de eerste dag5 minuten op de derde dag
 |  |  
		| stappen
			
			| op de eerste dag |  
			| 1.  |  vul het glas tot de helft met heet water uit de kraan |  
			| 2.  |  doe drie theelepels zout in het glas erbij |  
			| 3.  |  roer in het glas totdat de zoutkorrels zijn verdwenen |  
			| 4.  |  zet het bord neer op een plek waar het een dag kan blijven staan |  
			| 5.  |  schep met de theelepel water op het bord, zodat het bord bedekt wordt met een dun laagje water |  
			|  | vraag 1: Wat denk je dat er gebeurt als je twee dagen wacht? |  
			| 6.  |  wacht twee dagen |  
			| op de derde dag
 |  
			| 7.  |  kijk naar het bord |  
			|  | vraag 2: Wat is er gebeurd? |  
			|  | vraag 3: Hoe denk je dat dit komt? |  
 ga naar: uitleg digiblad 
 print: werkblad werkblad met grote letters antwoordblad 
 doe meer proefjes over: scheikunde, natuurkunde water, faseovergang, verdamping, oplossing, kristallisatie, kristal |   |  
		| 
 © 2004–2025 proefjes.nl / auteurs 
 | 
 |