|
uitleg poep maken
|
antwoorden
op vraag 1 Je weet dat de drol niet van echte poep gemaakt is. Maar misschien vind je het toch een beetje eng om er een hap van te nemen.
op vraag 2 Mensen die niet weten waar de drol van gemaakt is durven waarschijnlijk geen hap te nemen. Als je ze vertelt waar de drol van gemaakt is, willen sommige mensen nog steeds geen hap nemen.
uitleg
Poep eten is slecht voor je. Je kunt er ziek van worden. Waarschijnlijk heeft je lichaam daarom een natuurlijke afkeer van poep en willen we het niet eten. We vinden poep ook stinken. Deze drol stinkt niet. Toch durf je hem bijna niet te eten. Iets dat eruit ziet als poep brengt je lichaam in verband met poep. De afkeer van je lichaam tegen poep is zo sterk dat je ook een nepdrol niet eet. Deze drol is ook leuk als sinterklaassurprise.
|
|
extra uitleg
De nepdrol ziet eruit als echte poep, je lichaam associeert het dan ook met echte poep en het staat je tegen het te eten. Mensen hebben vaak een natuurlijke afkeer van dingen die slecht voor ze zijn, hoe dit precies werkt is niet helemaal bekend. Poep bestaat voor een derde uit bacteriën, waarvan sommigen slecht zijn voor onze gezondheid, ook sommige parasieten zoals lintwormen verspreiden zich via poep. Om te waarschuwen dat poep slecht voor ons is ervaren we de geur van poep als vies en willen we het niet eten. De geur van poep komt van zwavelverbindingen die de bacteriën maken. Deze zwavelverbindingen zorgen ook voor de geur van rotte eieren. Zonder de stank van de zwavel willen we toch de nepdrol van ontbijtkoek niet eten. Dit komt doordat je lichaam de nepdrol associeert met iets dat vies is, echte poep dus. Om dezelfde reden hebben we moeite met het eten van blauw voedsel. Schimmels zijn vaak blauwig van kleur, daarom associëren we de kleur blauw in voedsel met beschimmeld voedsel.
ga naar:
proefje
digiblad
print:
werkblad
werkblad met grote letters
antwoordblad
doe meer proefjes over:
biologie, psychologie
proeven, jezelf, ontlasting, voeding, organen
|
|
© 2004–2025 proefjes.nl / auteurs
|
|